معاون بهره برداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی با اشاره به شرایط کرونایی گفت: به خاطر شیوع کرونا با اضافه مصرف بالای ۱۸ درصد در استان مواجه هستیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تبریزبان، محمد خانی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد نیاز آبی روستاهای استان از زرینه رود تامین میشود، افزود: متاسفانه ۱۱ شهر آذربایجان شرقی در حالت سر به سر در زمینه مصرف آب قرار دارند و شهرهای میانه، مرند و تبریز نیز در حالت موازنه منفی هستند.
وی ادامه داد: هر ۱۰ سال یکبار در تبریز نیازسنجی میشود و در آخرین نیاز سنجی در سال ۹۰ نیز پیش بینی شده بود که سال ۹۵ موازنه تبریز منفی خواهد شد، در چهار سال اخیر با موازنه منفی روبرو بودیم، ولی با یک سری اقدامات این چهار سال را سپری کردیم.
معاون بهره برداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب استان اظهار داشت: امسال شرایط متفاوتی را تجربه میکنیم، زیرا بحث رعایت مسائل بهداشتی هم اضافه شده و به خاطر شیوع کرونا با اضافه مصرف بالای ۱۸ درصد روبرو هستیم.
محمد خانی همچنین در خصوص پیشبینی جمعیت شهر تبریز و مناطق پیرامون آن تا سال ۱۴۱۵ گفت: طبق پیشبینیهای انجامشده در سال ۱۴۱۵ نیاز آبی سالانه ما ۲۲۰ میلیون مترمکعب در سال خواهد بود، در حالی که ظرفیت تولید آب ما ۱۵۲ میلیون مترمکعب بوده و مابقی این مقدار را کمبود خواهیم داشت.
وی در مورد میزان تامین آب شهر تبریز از کانالهای مختلف، اعلام داشت: ۵۵ درصد آب از طریق خط زرینهرود، ۱۳ درصد از سد نهند، ۳۱ درصد از چاهها و مابقی نیز از قنوات تامین میشود.
خانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر متوسط تولید سرانه آب مورد نیاز ۲۲۰ لیتر بهازای هر نفر در روز بوده و متوسط تولید آب در منابع زیرزمینی ۱۶۰۰ لیتر در ثانیه است؛ حداکثر میزان تولید آب در منابع زیرزمینی نیز برابر با ۱۸۰۰ و منابع سطحی ۳۵۰۰ و حداکثر سرانه آب مورد نیاز ۲۵۰ لیتر بهازای هر نفر در روز است.
معاون بهره برداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب استان با بیان اینکه آبهای سطحی موجود نیز کفاف نیاز شرب و صنعت کلانشهر تبریز را نمیدهد، تاکید کرد: مسئولان باید نسبت به اجرایی کردن طرح انتقال آب از رودخانه ارس اهتمام بیشتری نشان دهند تا با عملیاتی شدن پروژههای پیشنهادی بحرانهای آتی را به سهولت بگذرانیم.