رئیس جمهوری امروز (پنجشنبه 16 مردادماه) در آیینی ویدئوکنفرانسی سه طرح پتروشیمی متانول کاوه و کیمیای پارس خاومیانه در استان بوشهر و واحد تولید کاتالیست پلیمرهای صنعت در منطقه لرستان در مجموع با سرمایهگذاری یک میلیارد و ۵۷۰ دلار افتتاح کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تبریزبان، طرح پتروشیمی متانول کاوه در شهرستان دیر با سرمایهگذاری ۹۵۰ میلیون دلاری با ظرفیت تولید سالانه حدود چهار میلیون تن متانول و اشتغالزایی ۲ هزار و ۵۰ نفر صبح امروز به صورت ویدئو کنفرانسی با دستور رئیس جمهور به بهرهبرداری رسید.
بزرگترین واحد متانولی جهان
مجتمع پتروشیمی متانول کاوه با ظرفیت تولید سالانه ۲ میلیون ۳۱۰ هزار تن به عنوان بزرگترین واحد متانولی جهان در زمینی به مساحت ۲۲۰ هکتار در سواحل غربی شهرستان دیر در محدوده میدان گازی پارس شمالی قرار دارد.
این مجتمع با سرمایه گذاری ۹۵۰ میلیون دلاری شامل واحد تولید متانول، اسکله صادراتی، واحد یوتیلیتی است که توسط بخش خصوصی احداث شدهاست و ارزش محصولات آن بر پایه قیمت سال ۹۵ حدود ۴۰۰ میلیون دلار در سال است.
خوراک مورد نیاز این واحد تولیدی روزانه ۶ میلیون مترمکعب گاز طبیعی است و با بهرهبرداری از این طرح برای یکهزار و ۳۵۰ نفر فرصت اشتغالزایی شدهاست.
احداث اسکله اختصاصی در سواحل خلیج فارس و در مجاورت این واحد پتروشیمی برای صادرات محصولات تولیدی از مزایای این طرح به شمار میرود.
همچنین پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه نیز یکی از شرکتهای تابعه هلدینگ پتروفرهنگ است که ظرفیت تولید آن یک میلیون ۶۵۰ تن متانول است و حدود ۶۰۰ میلیون دلار برای ساخت آن سرمایه گذاری شده است و ۳۰۰ میلیون دلار ارزش درآمد سالانه آن بر پایه قیمت سال ۹۵ است.
مجتمع پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه نیز در زمینی به مساحت حدود هشت هکتار در فاز دوم پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی در شهرستان عسلویه احداث شدهاست.
براساس برنامهریزی انجام شده با صادرات محصولات این مجتمع روزانه یک میلیون دلار درآمد نصیب کشور خواهد شد.
واحد کاتالیست صنایع پتروشیمی خرمآباد با حجم سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۶۰ نفر به بهره برداری رسید.
مواد تولیدی در این واحد برای نخستین بار در سطح کشور تولید میشود که پیش از این مواد کاتالیزور تولیدی در این واحد بصورت ۱۰۰ درصد از خارج از کشور تولید میشد.
اکنون چهار واحد تولیدی در شهرک پتروشیمی استان در حال ساخت است.
با راه اندازی واحد تولید کاتالیست، علاوه بر افزایش ارزش افزوده محصولات، وابستگیها به تامین این مواد از خارج از کشور قطع شده و به سایر واحدهای پتروشیمی کشور نیز کمک میشود.