هجدهم ذیحجه از اعیاد بزرگ اسلام و از بااهمیتترین آنهاست، این روز به واسطهی واقعه غدیر در تاریخ ماندگار شده و درک این روز ارزشمند فضیلتهای بسیاری دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تبریزبان، واقعهی غدیر در ۱۸ ذیالحجه سال دهم هجری و در جریان بازگشت پیامبر از حجه الوداع در راه مکه به مدینه در منطقهای به نام غدیر به وقوع پیوست و پیامبر گرامی اسلام در جریان این واقعه فرمان خدا در رابطه با معرفی حضرت علی (ع) به عنوان، ولی و جانشین خود را به ۱۲۰ هزار صحابهای که در صحرای غدیر حضور داشتند، ابلاغ کرد.
در رابطه با واقعه غدیر بود که آیه اکمال: «الْیوْمَ اکْمَلْتُ لَکُمْ دینَکُم، وَ اتْمَمْتُ عَلَیکُمْ نِعْمَتی، وَ رَضیتُ لَکُمُ الاسْلامَ دِینا» (آیه ۳ سوره مائده) نازل شد و خداوند متعال با برگزیدن حضرت علی (ع) به عنوان، ولی و امام امت، دین و نعمت بر امت اسلام را کامل گرداند و به صراحت در آیه سوم سوره مائده اهمیت این امر را یادآور شد.
این واقعه به حدی اهمیت دارد که امام رضا (ع) در روایتی در این خصوص فرمودهاند: «روز قیامت، چهار روز را که زینت بستهاند به نزد عرش الهی آورند: روز عید اضحی (قربان) روز عید فطر، روز جمعه و روز عید غدیر. ولی در آن میان، روز عید غدیر، از نظر زیبایی، مانند ماه است میان ستارگان.» (مسند الامام الرضا علیه السلام جلد ۲ صفحه ۱۸) .
در روایتی نیز امام صادق (ع) در پاسخ به این سوال که آیا برای مسلمانان غیر از عید فطر و عید اضحی (قربان) عید دیگری نیز وجود دارد؟ فرمود: آری. عیدی که از آن دو روز، باعظمتتر و شریفتر است و آن روزی است که پیامبر اکرم (ص)، علی (ع) را برای امامت امت نصب فرمود (مصباح المتهجد: ۷۳۶) و در روایت دیگر فرمود: آن روز هجدهم ذیالحجه است.
عید غدیر، شناسنامه شیعیان است
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه عید غدیر خم، شناسنامه شیعیان است، اظهار کرد: این روز نزد مسلمانان و به ویژه شیعیان اهمیت و جایگاه ویژهای دارد.
حجتالاسلام حسن شعبانی با اشاره به اهمیت عید غدیر خم برای مسلمانان، تاکید داشت: باید مراسمهای مربوط به این مناسبت به بهترین وجه در محلات و مساجد برگزار شود و اقشار مختلف مردم برای برگزاری هرچه باشکوهتر آن دست به دست هم بدهند.
وی با توجه به اهمیت نهج البلاغه خوانی در جامعه، اظهار کرد: مردم باید برای ترویج نهج البلاغه و آموزههای آن در سطح جامعه همت کنند و به صورت گروهی در منازل، مساجد و حسینیهها به نهج البلاغه خوانی اهمیت ویژهای قائل شوند.
شعبانی افزود: اگر بتوانیم فرهنگ نهج البلاغه را در بین اقشار مختلف مردم رواج دهیم، بسیاری از آسیبهای اجتماعی به مرور زمان از بین رفته و سبک زندگی انسانها دچار تحول مثبتی میشود.